SFK / Om SFK / Historie

Om historien

Historisk tilbakeblikk

Det startet med 2 klubber på lille Skedsmokorset

Fra starten i 1929 var idrettsbildet hos oss lik de fleste steder i vårt land. Idrett og politikk var et begrep som  hadde virkelig aktualitet i mellomkrigsårene.   Vi hadde to forskjellige idrettsforbund i Norge;   Arbeidernes Idrettsforbund og Norges landsforbund for idrett.

På Skedsmokorset ble Skedsmo Arbeideridrettslag stiftet 7.juni 1929 hvor Karsten Hansen ble formann og hovedgrenen i idrettslaget var fotball. Bare to dager senere, 9.juni 1929  ble Skedsmo Fotballklubb stiftet med Arne Scheie som formann i klubben. Med ikke nok med det  Skedsmo Sportsklubb ble stiftet i 1935 men ble sammensluttet med Skedsmo Arbeideridrettslag i 1938 til Skedsmo Ski- og ballklubb.  Videre beskrives det i tidligere jubileumsutgaver fra idrettslaget at vi fikk ytterligere et idrettslag på Korset i 1938, da ble I.L Raumerne stiftet og den 26.januar i 1940 så ble det en sammenslutning av Skedsmo Fotballklubb og I.L Raumerne under navnet I.L Raumerne. Leder for laget var Arne Scheie.

Så kom krigen til Norge og det var idrettsstreik under 2.verdenskri.  I 1945 fikk idrettsbegvegelsen en virkelig fin start. Ungdommen så frem til idrettskonkurranseigjen og nå ble all idrett samlet i Norges Idrettsforbund.  Dette førte til at IL Raumerne og Skedsmo Ski- og ballklubb slo seg sammen og fra 6.juli 1945 var fotballen en gren i Skedsmo Idrettslag. Arne Scheie ble valgt til formann.