SFK / Om SFK / Nyheter / Arne Ullereng – en av de store i Skedsmo-fotballen moderne historie

Arne Ullereng – en av de store i Skedsmo-fotballen moderne historie

– gikk bort julaften i en alder av 73 år. Etter mange års kamp mot den snikende sykdommen måtte han til slutt gi tapt og sovnet stille inn på den store dagen. Arne Ullereng vokste opp på Leirsund, men spilte i enkelte perioder på Skedsmo for yngre lag. Etter militærtjenesten fikk han fast plass på Lillestrøm Sportsklubbs A-lag i 1966, men etter det ble det – først to år i Leirsund – og så da han flyttet til Skedsmokorset ble det Skedsmo som ble klubbens i hans hjerte. Arne Ullereng var den selvskrevne lagkaptein, var spillende trener, sikkert og god midtstopper eller midtbanespiller. En lei kneskade hindret han endel, men han fortsatte å spille på A-laget i flere år etter det. Etter sin aktive karriere ble det trenerkurs og mange treneroppgaver. Først i egen klubb – og så en periode for Lillestrøm/Fram der han tok denne klubben opp på fjerde nivå – kun ett nivå under storebror på den andre sida av jernbanelinja. Etter dette trente Arne juniorlag i Skedsmo FK – og utviklet mange av de spillerne som skulle prege A-laget gjennom 80 og 90 tallet. Arne har fulgt klubben sin fra tribunen gjennom alle år – og har hatt sin faste plass på tribunen blant gruppa fra 1970-laget. I løpet av årets høstsesong har helsa stadig blitt dårligere – og plassen sto derfor ofte tom, men telefonoverføring av resultatene til hjemmet i Gjerdrum har han satt stor pris på. Nå har lagkapteinen gått fra borde, men minnene vil for alltid være med oss.

1970-laget