SFK / Lagene / Kvinner / Damelaget / Nyheter / Damene har lagt til seg en dårlig, og en god vane. De havner alltid under fra start, men de snur det til seier til slutt!

Damene viste nok en gang styrke, 2-1 seier over Høybråten og Stovner.

Nok en meget vanskelig bortekamp sto for tur, da damene gjestet Høybråten og Stovner på søndag. Vi har gjort det til en vane i våre bortekamper, at vi kommer litt på etterskudd fra start. De var tøffe spillere, som sto høyt, og presset oss meget aggressivt. De tok ledelsen 1-0 til pause, men jentene våres beviste igjen hvilken enorm moral de har fått. Og da dommeren blåste av kampen, kunne vi nok en gang juble for tre poeng.

Vi har tilfeldigvis fått tre av de tøffeste bortekampene, på under en uke. På søndag var det tid for den siste av dem, Høybråten og Stovner. Det ble en like vanskelig kamp, som vi trodde på forhånd. De gikk rett i strupen på oss, og våre jenter fikk ikke noe tid til å spille festfotball. Her måtte man gå i krigen for å overleve. Det har våre jenter blitt gode til, og moro å se hvordan vi har vokst på dette feltet. første omgang ble jevn, og ingen av lagene klarte å spille seg til store sjangser. Det ble mange feilpasninger, og dueller. Ikke uventet at alle målene i kampen kom på dødballer. Hjemmelaget scoret først, en corner endte i mye klabb og babb, før en av deres spillere dunket den i nettaket, 1-0. Første omgang var svak fra vår side, vi kom aldri i gang med vårt spill.

Vi har en bred og god stall, og vi gjorde noen endringer i pausen. Sier mye om bredden, når vi tar ut, Emilie, vero og Thea. Andre omgang startet bedre, vi fikk senket skuldrene litt. Og jentene traff hverandre bedre med pasningene. De store sjangsene lot fortsatt vente på seg, og etter 8 min, fikk vi vår utligning på en corner. Her rager Camilla høyest, og header ballen direkte i mål. Vi kommer nå til flere halvsjangser, og med den gjengen her, hadde vi god tro på at vi nok en gang skulle stå distansen best. Vero kom inn, og nå hadde hun bestemt seg for å sette preg på kampen. Hun driblet seg forbi tre oppassere, før hun ble lagt i bakken innenfor deres sekstenmeter, straffe! Her scoret Camilla sikkert, og vi hadde nok en gang snudd en kamp. De siste ti minuttene gikk uten at noen av lagene spilte seg til de store sjangsene, og kampen endte derfor 2-1 til oss. Jentene jobber så bra sammen, og de har en innsats, og tro, på at vi skal lykkes, slik at vi har blitt vanskelig å slå. Vi slapp hjemmelaget til kun en mulighet utenom målet, så det defensive har virkelig satt seg.

Veldig gøy å få Oda igang igjen, hun kom inn etter pause, og satte umiddelbart sitt preg på kampen. Hun har en ro, og ballkontroll som er beundringsverdig.

Da er det en kamp igjen før ferien, hjemme til fredag kl 2015. Vi møter det laget som fikk en fri plass i divisjonen. Frigg fikk plassen til Ås, da de trakk seg. Men de har vist at de fortjener den. De ligger på 3 plass i serien, altså nok en vanskelig kamp. Så møt opp og støtt jentene, de fortjener, og trenger det. Og jeg lover, på fredag blir det festfotball igjen.

msh oss.