SFK / Lagene / Kvinner / Damelaget / Nyheter / Damene sto for en thriller av en fotballkamp, da de slo Sarpsborg08, 3-2 på bortebane.

Nok en jevn toppkamp vippet i Skedsmo damenes favør.

Damelaget reiste til nok en vrien bortekamp på torsdag. Og igjen viste damene en fantastisk vinnervilje, og klarte å dra iland en 3-2 seier. Men seieren må vi si, satt langt inne. De siste 25 minuttene handlet det mest om å forsvare ledelsen. Men anført av en meget god Ronja i mål, og forsvarsgiganten, Ingrid, klarte vi jobben!

For tiden Norges tøffeste yrke; å være leder for Skedsmos damelag. Vi reiste til Sarpsborg med Fjellhamar kampen friskt i minne, og troen på at nok et topplag kunne slåes. Vi sliter for tiden med mange skadde, syke eller bortreiste spillere. Og vi startet kampen med 7 helt spilleklare spillere. Her visste jentene at vi måtte mobilisere, og det gjorde de til gangs. Vi åpnet kampen meget bra, og selv om Sarpsborg hadde flere spillere fra 1div. Stallen, var vi et mye bedre lag enn dem. Men vi ga dem et tidlig ledermål, som kunne satt laget tilbake. Men jentene kjørte på videre, med bra kombinasjoner som endte opp med flere raid til linja, eller alene med keeper fra skrå hold. Etter 19 min skulle vi få betalt, Camilla får ballen fra Maren på 25 meter, runder et par spillere, og skyter knallhardt. Skuddet kunne nok keeperen stoppet, men hun klarte ikke å stoppe ballen, og gavene var likt fordelt. Vi presset på videre, og Maren var nok en gang servitør, denne gangen til meget hurtige Marlene, som skar inn forbi forsvarerne, og satte ballen elegant i mål. Vi hadde nok en gang snudd en kamp. Men vi avsluttet ikke omgangen like bra, og litt slurv i Forsvaret, gjorde at de kunne gå til pause på stillingen 2-2.

Andre omgang startet med tøft tempo, og mange dueller. Dueller som vi har begynt å vinne mange av. Her har vi utviklet oss enormt det siste året, og det skulle vise seg å komme meget godt med på slutten av kampen! For etter 15 minutter spiller Thea elegant igjennom til Camilla, og hun scorer like elegant. Vi har på nytt tatt ledelsen i kampen, denne skulle vi holde på. Det ble en forsvars kamp resten av omgangen. Og jentene jobbet meget bra sammen. Første forsvareren var alltid raskt oppe i motstanderen, og hvis 1F ble rundet, sto andre forsvareren klar til å gripe inn. På tross av stort press, ble det bare farlig på langskudd. Og en forsvarsrekke med mange haltende og småsyke personer, de gjorde en helt utrolig jobb for laget. Makan til offervilje på et damelag skal man lete lenge etter. Og flere viste taklingsegenskaper, jeg ikke tror de selv, visste at de hadde. Ronja vartet også opp med redninger vi sto og gned oss i øynene av. Kampen endte da 3-2 til oss, og bra plassert på toppen av tabellen.

Og makan til tur med andre resultater,  nok en gang spiller våre største motstandere uavgjort!