SFK / Om SFK / Nyheter / Ingen er Homo i 2.div

Fyrverkeri2019

Ingen er Homo i 2.div

Ingen er Homo i 2.div

Nesten 100 spillere, foreldre og ledere fra Skedsmo Fotballklubb deltok på forestillingen: Ingen er homo i 2.div. onsdag kveld.

I forestillingen møtte vi Kristian Andersen, leder av supporterklubben 2830 - Gul og Svart, supporterklubben til Raufoss. Han er homofil og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball. Kristian er på foredragsturné. Han forteller om sin kjærlighet til fotballspillet som handler om samhold, fellesskap, lagånd – et lite samfunn der alle skal ha sin plass uansett.

Men han beskriver også et miljø hvor det ikke virker greit å være homo. For hvorfor er det ingen som har stått frem som homofil i profilerte fotballmiljøer? Hvorfor er det ingen som kan fungere som forbilder for alle de unge spillerne som er redd for å stå frem som homofil? Foredraget blir ikke helt som Kristian hadde forestilt seg det. Han har møtt en anonym fotballspiller på nett som han kaller for Ingen, og Ingen betyr kanskje mer for Kristian enn han vil innrømme. Forestillingen er basert på research og samtaler med Raufoss fotballklubb, samt anonyme fotballspillere på nettstedet Gaysir.

Etter forestillingen ble det diskusjon rundt temaet.