SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Kunstgress på stadion

Gutt 1

Kunstgress på stadion

Bookmark and Share
Muligheten for et bedre underlag er stor

Som de fleste av dere vet jobbes det paralellt med 2 prosjekter på Skedsmo stadion, hvor det ene prosjektet går på rehabilitering av grusbanen med legging av kunstgress. Det andre prosjektet går på bytte av kunstgress på hovedbanen 11er. Skedsmo FK fikk 9 mai godkjent låne garanti av Skedsmo kommune på 3,6 mill for å gjennomføre nevnte 2 prosjekter.

Kunstgress på grusbanen Skedsmo stadion:

Skedsmo FK er eier av dette prosjektet. Skedsmo FK har vært i forhandlinger med kunstgress leverandøren Desso. Strømmen IF har vært så snille at de gir bort "det gamle" kunstgresset sitt til oss mot at Desso(som har prosjektet med bytte av dagens gress på Strømmen stadion) skaffer dem et brukt 7er gress. Dette er i orden slik at når Strømmen IF bytter gress, kjøres det gamle opp til oss. Dette bytte påbegynnes 01 juni(i kveld). Dette gresset byttes ikke ut fordi det er slitt, men fordi kravene til gress for Addeccoliga spill er større. Så gresset er i god forfatning. Kostnaden for oss for å få gjort det grunnarbeidet som kreves og få lagt kunstgressbane på 98x58 er på Kr. 1,5 mill. Målet er å kunne få påbegynt arbeidet i løpet av juni slik at fra høsten vil vi ha et nytt kunstgress område som vil lette belastningen på de 2 andre 11er banene. Dette vil være en sommerbane, men det er også da balastningen på banene våre er størst. Vi gleder oss til å få en kunstgress flate til:-)

Når grunnarbeidet påbegynnes må de som i dag trener på grusbanen klare seg på mindre områder. De må da skyve nærmere Steinbråteveien. Det vil bli informert om dato senere.

Bytte av kunstgress dekke på hovedbanen 11er:

Skedsmo Kommune står som eier av dette prosjektet. Prosjekter hvor SK står som eier må konkurranse utsettes. Dette legges ut på Doffin i dag(01.06). Fristen for kunstgress leverandører til å sende inn tilbud er 14 juni. 15 juni vil dagen gå med på å gå igjennom tilbudene. Dette betyr at fra 9 juli vil arbeidet med å bytte gresset påbegynnes. Det forventes at arbeidet med å bytte gress tar ca. 14 dager. Det er estimert en kostnad på mellom 2 - 2,1 mill. 

Håper dette gir et innblikk i alt som vil skje i løpet av de neste 1,5 måneder på Skedsmo stadion.