SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / 3. divisjon damer: Skedsmo - Sarpsborg 08-2 2-1 og seier igjen!

3. divisjon damer: Skedsmo - Sarpsborg 08-2 2-1 og seier igjen!

3. divisjon damer: Skedsmo - Sarpsborg 08-2 2-1 og seier igjen!

Seier mot Sarpsborg 08 – 2

Mandag 09.06 var det duket for nok en kamp i 3. Div kvinner. Vi fikk besøk av Sarpsborg sitt rekruttlag som for øyeblikket lå på nest siste plass. Så dette skulle være en kamp vårt damelag virkelig trengte sårt å få med seg 3 poeng etter to relativt urettferdige (sett med Skedsmo øyne) uavgjort-kamper

Laget fra start:

Ronja M

Tiril F – Ingrid K – Oda B – Charlotte H (Debutant)

Thea A – Anna B – Emilie O

Sarah H – Vero - IK

Innbyttere:

Pernille V (Debutant) – Anne S

Praten i garderoben før kamp snakket Arne om nøyaktighet og tok frem kampen tidligere forrige uka da vi møtte Sarpsborg 08 i J19 IK serien. Vi visste hva de kunne, og ville at jentene virkelig skulle trøkke til og få resultatet de har fortjent de siste kampene. Jentene måtte selv ta ansvar og virkelig vise at vi skulle ha 3 poeng, og ikke bare snakke om at vi fortjente det om det ikke skulle gå veien.

Kampen startet og jentene våre var virkelig bestemt på å få ett raskt mål. Charlotte Hansen tar ett skikkelig løp oppover banen fra egen 16-meter og opp til rundt 30 meter fra motstandernes mål, passer ballen videre til IK som drar av backen og gir ballen videre til Vero. Vero utfordrer vekk midtstopperen og slår ballen 45 grader til Thea som har ett åpent mål foran seg, hun gjør ingen feil og setter ballen sikkert i mål. 1 – 0 på Skedsmo stadion etter 6 minutter. Jentene scorer nok en gang først, noe vi har gjort samtlige kamper denne sesongen.

Det skulle vært morsomt å se en pasningstatistikk for oss denne kampen da vi virkelig styrte denne matchen. Sarpsborg er borti ballen innimellom, men jentene er som regel hurtig oppi ballfører og vinner ballen tilbake.

De siste fem minuttene er derimot bekymringsverdige da vi begynner å gjøre mange feil både bak og på midten. Heldigvis uten å bli straffet.

Til tross for fint spill og sjanser sliter vi fremdeles på topp med å virkelig skape noe spesielt. Vi skulle punktert denne kampen før pausen men går inn med en veldig fortjent 1 – 0 ledelse.

I pausen får jentene skryt for det gode spillet, men vi stiller spørsmålet om hvorfor vi plutselig slutter å spille fotball og gir Sarpsborg unødvendige målsjanser. Nervøsitet er en motstander for alle lag dessverre og pausepraten går mye på å holde dette kampen ut, det er ikke vi som behøver å være nervøse og stressa når vi leder. Da skal vi bare kose oss.

2. omgang starter på lik måte som første, og vi styrer kampen, men uten å virkelig punktere kampen. Sarpsborg blir spilt mer inn i kampen, men 19 minutter inn i 2 omgang blir debutanten Pernille Varildbakken spilt fri i bakrom, skyter og keeper gir retur, Pernille skyter igjen og ballen treffer en forsvarspiller, ballen spretter da i all Donald Duck flaks tilbake i kneet på Pernille og ballen triller inn i mål. Merkelig, men mål er mål, og debutanten fører oss opp i en 2 – 0 ledelse.

Dette varte dessverre ikke lenge da Sarpsborg øyeblikkelig går inn for å score. Vi gjør flere personlige feil etter hverandre og Sarpsborg reduserer til 2 – 1 bare minuttet etter avspark.

Kampen ender fortjent nok 2 – 1 til Skedsmo og tre nye poeng er sikret. Vi må fortsette å jobbe med angrepet vårt, og den mentale biten over ting man fokuserer på som man ikke kan gjøre noe med. Varmen er veldig dumt fokus for jentene å ha, da det er minst like varmt, hvis ikke varmere for Sarpsborg som måtte løpe store deler av kampen etter kula.

Neste kamp er førstkommende Mandag mot 1. plassen Øvrevoll Hosle 2 som har vist seg frem og står med syv seire på syv kamper. Dette vil virkelig være en kamp hvor jentene kommer til å gi alt og som virkelig vil være verdt å få med seg!!

Hver hjemmekamp kårer også en tilfeldig gruppe tilskuere hvem de syntes var banens beste for Skedsmo.
Banens beste Skedsmo-spiller i denne kampen ble fortjent: Sarah Hemat
Sarah er 17 år gammel og gjorde en knalljobb både som ving og back denne kampen. Står for mye farlige sjanser som ving og mye gode involveringer både i forsvaret og på overlapper som back
Vi er en klubb som satser på fremtiden, og da er det passende at vi også takker våre fremtidige damespillere fra Jenter 2003 Seler som gjorde en fantastisk innsats som balljenter denne kampen. Jentene fikk lov til å komme inn i garderoben etter kampen og kom med innspill på ting de mente vi trenere og jentene bør bli bedre på. Dette gikk da på ordbruk, noe vi sliter med på alle lag i ungdoms fotballen spesielt, både spillere og trenere. Dette beviser bare at de yngre hører hva man sier, så pass munnen! :)
Ønsker dere å følge damelaget? Gå inn på app store på iPhone eller iPad og last ned appen «Pling» Trykk deretter på «Skedsmo Damer» - Passord: «Damer» Da vil dere få live oppdatering fra kampene.