SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / Barnas hjørne

Barnas hjørne

Barnas hjørne
bilde 3

Her er noen av de ivrige på 2001 i under Inne-KM. Herlig gjeng :)

bilde 2

bilde 4

skedsmo1

I denne utgaven av barnas hjørne så skal vi oppdatere dere på hva som har skjedd i barnefotballen den siste måneden. I denne utgaven skal vi fortelle litt om Skedsmo FK gutter 2001 og 2002 årgangen. Er det noen som har ønsker eller gode innspill til denne reportasjoen, fra lag som har vært rundt eller med på turneringer så gi den sportslige redaksjonen tilbakemelding på dette.

Som de fleste kjenner til så har Skedsmo FK et tilbud til alle for spillere, både jenter og gutter, som ønsker å trene mer en det vi kan legge til rette for på ettermiddag med respektive primærlag. I denne presentasjonen så skal vi fortelle litt om Ivrig 2001 og Ivrig 2002 som har vært ute å reist i det store innland.

Ivrig 2001: Består av ca.25 spillere som trener 2.dager i uken på Skedsmo stadion på dagtid. (I tillegg til 2-3 aktiviteter med primærlagene). Deres trenerapparat består både av foreldre og trenere fra primærlagene samt sportslig leder- og trenerutvikler i klubben. Som alle andre lag i klubben så er denne gruppen særdeles opptatt av at alle skal bli inkludert, alle skal ønske å være med, være et spillende lag hvor det er lov å prøve og lov å feile. Utvikling av den enkelte spiller i samsvar med gruppens spillestil skal alltid stå i sentrum. I løpet av den siste måneden så har guttene vært med på turnering i ÅS, Inne-KM mot G2000, treningskamper og en ny runde med kamper i Ås. Guttene har hatt stor fremgang og utvikling den første måneden, og helgen som var så viste guttene virkelig storspill i Åshallen mot henholdsvis Oppegård og Langhus. Masse pasninger, mange finter, gode kombinasjoner, spillerne som tør å prøve og som roser hverandre. En fantastisk helg for guttene. Nye spillerne som tar ansvar og viser seg frem gjør at bredden er stor og de ivrige blir enda mer ivrige :). Utrolig bra.

2001 årgangen har jobbet som en gruppe i ca.1 måneds tid og de har jobbet stort sett med følgende temaer:

• Pasningspill og mottak: Langs bakken, kontrollert, harde pasninger slik at mottaker må jobbe med "fjæren" i mottaket
  • Ballkontroll i form av føring, dribling, finter, triksing, hente ballen fra siden, hente ballen imot, hente ballen ifra skyggen, både ved nedtak og skudd
  • Skudd i ulike former som nevnt over
  • Orientering før mottak av ball

I de nærmeste ukene jobber gruppen med større fokus på rolleavklaring og spillestil i forhold til dette.

Ivrig 2002: Består av ca. 35 spillere + 10 jenter. En herlig gjeng med masse engasjement, glede og ikke minst gode basisferdigheter. Denne gruppens støtteapparat består også av trenere og foreldre fra primærlagene, Knut Erik Johansen, Richard Jensen Moseby (trener for Skedsmo J15) og sportslig- leder og trenerutvikler. En gruppe som også er med på masse aktivitere og kamper/turneringer. I løpet av den siste måneden har disse spilt treningskamper mot Lørenskog, vært med i Løvenstad cup, Hamar Powerade cup og Kurland vintercup. Flere kamper og turneringer venter også denne ivrige gjengen. Denne gruppen trener også 2.treninger på dagtid i tillegg til primærlagenes aktiviteter.

2002 årgangen har jobbet som en gruppe i ca.1 års tid og de har jobbet stort sett med følgende temaer:

• Skudd i ulike former som nevnt over
  • Orientering før mottak av ball, og orientering etter slik at neste involvering blir så god som mulig.
  • Valg av tid og rom
  • Mye spill 1mot 1, 2 mot 2 og 7 mot 7
  • 1 angriper, 2 angriper, 3 angriper
  • Bredde når vi har ball, smalt når vi ikke har den