SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / Mange barn kom på vår første UEFA PlayMakers trening

Gutt 1

Mange barn kom på vår første UEFA PlayMakers trening

Bookmark and Share
Mange barn kom på vår første UEFA PlayMakers trening

Vi hadde gledet oss lenge Emilie, Benedicte, Mia T, Helene og jeg. Også Mia H-O og Aurora, selv om de var forhindret til å møte opp på treningen denne onsdag.
Vi var veldig spente, det kriblet i magen og vi lurte veldig på hvor mange barn som ville dukke opp på vår første Vaiana-trening. Vi var tidlig ute, hadde fått nytt og fint tøy fra NFF som vi tok på oss. På de mørkeblå jakkene stod det UEFA PlayMakers med fargerik skrift. Vi var klare, og utstyret var satt opp slik at «treningsrommet» vårt var klart. Men ville det dukke opp noen barn? Hadde jentene i alderen 6-8 år fått informasjon om at det var trening? Hadde de lyst å komme?

Første økt_ring

Vi instruk

UEFA første økt_ring

tører var enige om at

Intruktører

dersom de

VesterUEFA_2

t kom kun fem stykker, så var det også bra. Vi skulle kjøre trening uansett. Klokken nærmet seg ti over fem denne solfylte ettermiddagen og plutselig strømmet det på med barn (og foreldre) fra alle kanter, de hadde hørt at det var trening og de ville være med. Hele 25 barn deltok på vår første UEFA PlayMakers trening og for mange var dette det første møte med fotballen. Vi var helt overveldet, på grensen til rørt og så utrolig takknemlig for at så mange møtte opp.

Dette treningsprogrammet er et samarbeid mellom UEFA og Disney, og er et aktivitetskonsept basert på noen av Disney mest kjente karakterer, i år er konseptet basert på filmen «Vaiana». Gjennom historiefortelling og lek som metodikk skal grunnleggende fysiske ferdigheter, livsmestring (FairPlay, samhandling, samarbeid) og fotballspesifikke basisøvelser stå i fokus. PlayMakers er det første store felleseuropeiske grasrotfotball-programmet for jenter, stadig flere land blir med på prosjektet. Skedsmo er en av to pilotklubber i NFF Akershus (fotballkrets). Erfaringer fra andre klubber er at dette konseptet bidrar til økt rekruttering og får flere jenter til å spille fotball.

Gratis trening
UEFA Playmakers (Vaiana treningene) er gratis og avholdes hver onsdag fra 17:15-18:15 på Skedsmo Stadion (øvre bane). I første omgang holder vi på 3 ganger til, men dersom været holder seg og det er stemning for det, så fortsetter vi noen uker til. Totalt er det 10 treninger før jentene overføres til de vanlige lagstreningene.

Jenter som trener jenter
Treningen ledes av 6 Skedsmospillere fra J17 som på omgang vil ha ansvar for gjennomføring av treningene. Merete Løkse er ansvarlig for prosjektet og bistår inn i planleggingen og vil være en støttespiller på feltet. Jentene vil gjennom dette prosjektet også få godkjent del en av grasrot- trenerutdannelsen. Målet med prosjektet er å rekruttere flere jenter inn i fotballen, men også flere jenter inn i trenerrollen.

Hvordan foregår treningene?
Viktigste på treningene våre er å ha det gøy I tillegg skal vi lære nye ferdigheter og få nye venner. På hver trening leser vi en historie fra Vaiana-eventyret. Vi later som vi er en del av historien, vi bygger kulisser og vi deltar i historien gjennom ulike øvelser med og uten ball. Vi bruker ikke fløyte, men har et kodeord som vi roper når vi skal gi beskjeder. Vi bruker andre begreper enn det som er vanlig på de tradisjonelle treningene. Det er mye fantasi og bruk av metaforer, men som gir samme resultat. Et eksempel er at når barna skal drible – så kan de på våre treninger få beskjed om «å seile på bølgene med ballen og unngå å bli tatt av et rev».

På slutten av hver trening reflekterer vi over eventyret vi har hatt i løpet av treningen og snakker om for eksempel hvor modig Vaiana var i dag. Da kan vi spørre hva mot er? Når var du modig i dag? Hvordan føles det å være modig?

Vi deler også ut eventyrpassutfordring på slutten av treningen som barna kan få med seg hjem. Dette er et ark hvor det står et lite sammendrag fra dagens historie, oppgaver/øvelser som barna kan gjøre hjemme og det finnes plass for å kunne tegne. Det deles ut en nytt pass på slutten av hver trening.  

Vi ønsker flere jenter på treningene
Vi ønsker flere jenter i alderen 6-8 år på treningene våre. Bare å møte opp på onsdagene.
Har du spørsmål til treningene så ta kontakt med:
Ansvarlig prosjektleder Merete Løkse på mobil 911 59 975 eller daglig leder Skedsmo FK Jørn Ove Lunder på mobil 918 18 301 eller e-post jol@skedsmofk.no

Merete Løkse