SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / Regjeringen letter på Korona restriksjonene fra 20 januar

Regjeringen letter på Korona restriksjonene fra 20 januar

Regjeringen letter på Korona restriksjonene fra 20 januar

Barn og unge kan trene som normalt

Lillestrøm kommune velger å åpne for aktivitet for barn og unge med gjeldende fra 20 januar
" Letter på koronatiltakene
Det åpnes opp for aktiviteter for barn og unge og ungdomsskolene går tilbake til gult nivå."

Mandag kom regjeringen med nye bestemmelser. De fleste nasjonale tiltak blir videreført, men barn og unge under 20 år kan nå trene som normalt både ute og inne. Det betyr at ordinær treningsaktivitet internt i klubber kan gjennomføres, mens kamper og turneringer fortsatt må utsettes.

Klubbene må være obs på at det fortsatt kan være egne bestemmelser og lokale tilpasninger i ulike kommuner.

Utendørs kan voksne over 20 år trene kun dersom det er mulig å holde god avstand (en meter). Dette gjelder fra 3. divisjon og nedover på herresiden og 2. divisjon og nedover på kvinnesiden.

- Vi håpet og trodde på en lettelse for barn og unge, og er glade for at de nå kan trene som normalt igjen. Det er svært viktig for barn og unge å ha fotball eller annen idrett som holdepunkt og sosial møteplass i tiden vi er inne i. Klubbene har også tatt smittevern på alvor hele veien og vi er ikke kjent med noen smittetilfeller som kan relateres til fotballaktivitet i barne- og ungdomsfotballen. Det skal også nå følges opp like godt av spillere og klubbene, sier direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen.
- Selv om vi er glade for at barn og unge kan trene som normalt, så gjenstår de over 20 år som fortsatt må trene med god avstand. Vi håper at dette også kan åpnes igjen om kort tid, fortsetter han.
I tillegg anbefalte regjeringen at toppidretten utsetter alt seriespill i to uker. Dette kan få konsekvenser for eliteserien i futsal. Vi kommer tilbake til nærmere informasjon angående dette.

Når det gjelder fotballagene, kan klubbene i toppfotballprotokollen kan fortsatt spille treningskamper, men da kun kortreiste kamper. Toppfotballprotokollen er nå oppdatert.