SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / Rekrutteringskurs for dommere

Rekrutteringskurs for dommere

Rekrutteringskurs for dommere

Har du lyst til å bli en bedre dommer så kan du bli like god som denne.

Hei alle sammen. For mer informasjon om rekrutteringsdommerkurs se mer.

Se på vedlegget for informasjon om rekrutteringskurset for dommere.

Påmelding gjøres til j_spantell@yahoo.no

Se på vedlegget for informasjon om rekrutteringskurset for dommere.

Påmelding gjøres til j_spantell@yahoo.no

Mer informasjon fra kretsen:

Årets andre rekruttdommerkurs avholdes 5. og 6. april

- Vi ønsker flere jenter inn i dommerstanden, så derfor er dette kurset gratis for jenter!

AFK arrangerer årets andre rekrutteringsdommerkurs i lokalene til FUVO. Kurset går over to dager, og det er obligatorisk oppmøte begge dager.

Linda Andresen (24) internasjonal assistentdommer sier dette om fotballdømming:

Det å være fotballdommer er utrolig sosialt. Man blir en god gjeng både på og utenfor banen. Det å være dommer gir også fordeler som spiller. Kunnskap om regler kan gi fordeler som spiller. Jeg var selv både spiller og dommer i tre år. Da valgte jeg å gi meg som spiller for å satse fullt som dommer. Før jeg tok dommerkurs var jeg fast bestemt på å nå Toppserien som spiller, men da jeg skjønte at det ikke var håp så er jeg utrolig glad for at jeg begynte å dømme. Da er man fortsatt i fotballmiljøet, bare i en annen rolle. Og det er ikke til å stikke under en stol at jeg har lykkes veldig mye bedre som dommer enn spiller.

Det er jo også en fin måte å tjene litt penger på for de unge. Det å få penger for å drive med en hobby er jo bare positivt. Personlig syns jeg pengene kun er en bonus, men for unge, nye dommere kan nok det være et trekkplaster.

Som spiller var det beste jeg oppnådde j15-kretslaget og som 15-åring ble jeg seriemester i j16. Som dommer har jeg oppnådd å bli hoveddommer i Toppserien og FIFA-assistentdommer. Det er enormt mye lenger opp, og en stor forskjell!

Kretsen har i de siste årene fått frem flere dommere til toppfotballen, og på nivået under er det flere talenter på vei opp. God faglig veiledning og gode sosiale rammer er to av nøkkelfaktorene bak den positive utviklingen. Vil du prøve å nå toppen som flere av kretsens dommere ligger alt til rette for det. Flere av kretsens talenter anbefaler gjerne fotballdømming som hobby. Les hva de sier under.

Anders Bodding (17):

Når du er dommer i Akershus Fotball krets kommer du fort inn i et veldig bra dommermiljø. Alle tar deg godt imot, og det ingen tvil om at du vil trives.

Malin Øiseth (18):

Jeg synes det er utrolig gøy å være fotballdommer fordi jeg blir utfordret på mange forskjellige måter. Dette gjør at jeg også har utviklet meg som leder og blitt flinkere til å snakke foran store forsamlinger. Hvis du ønsker å lære mer om deg selv og utvikle deg som person, så burde du også prøve deg som dommer.

Jørgen Haugen (21):

Man utvikler seg som person, utvikler lederegenskaper, og lærer seg å ta ansvar både på og utenfor banen. Fotballdømming gir ekstra lommepenger, og man opplever fotballen fra et annet perspektiv.

Nicolai Bryhn Dyvad (XX):

- Å være fotballdommer er gøy, hver kamp er en ny utfordring. Ingen kamper er like.

- Det å være fotballdommer er god trening, samtidig som man får betalt for å dømme.

- Det er muligheter for alle å nå langt, om man først går inn for det.

- Det er gøy å dømme, man blir kjent med andre dommere som blir kollegaer og nære venner.

Kamptilbudet i kretsen vår er stort, så det finnes nok av utfordringer uansett om man satser mot toppen eller heller vil være en del av bredden. Uansett nivå jobber korpset rundt dommerne for at de skal trives og utvikle seg jevnlig.

Dommerkurs for 11er fotball
Kurset fokuserer på innføring og opplæring i spillereglene for 11-er fotball. Hovedmålet med kurset er å gi deltakerne gode holdninger og grunnleggende kunnskaper i spillereglene for 11-er fotball, slik at disse kan bli benyttet av kretsen til å dømme kamper i fotballkretsens regi.
Kurset avholdes på følgende datoer:
* Kurs 2014-2: 5.2. og 6.2.
Kursstart og varighet:
Kurset starter kl. 10.00 og varer til ca. 16.00 (lørdag) og 14.30 (søndag).

Det serveres enkel lunsj i løpet av dagen.

Kurset avsluttes med en teoriprøve på internett som gjennomføres hjemme. Testen blir tilsendt på epost den påfølgende uken.

Kursavgift

Kr. 500,- (Avgiften blir fakturert klubben som kursdeltakeren er medlem av. Deltakerne betaler ingenting selv.)

- Denne gangen er det ingen kursavgift for jenter, så vi oppfordrer klubbene til å få så mange jenter som mulig til å ta kurset.

Aldersgrense

Født 1999 eller tidligere.

Kurssted

Funnefoss Vormsund Idrettslag, Fuvovegen 6, 2166 Oppaker

Instruktører

Tore Lia (kursansvarlig) og Anders Johansen (Tippeligadommer)