SFK / Om SFK / Nyhetsarkiv / Nyheter / Seier i svak serieåpning. Skedsmo - Salangen 2 - 1

Seier i svak serieåpning. Skedsmo - Salangen 2 - 1

Fuglene kvitret, blomstene blomstret, snøen var smeltet og dagen var her. SERIEÅPNING! Ordene som hvert eneste år gir den kilende følelsen i magen. Da tenker jeg ikke på ettervirkningene av en Kebab fra Verona, men spenningen før kamp. Den herlige sitringen før det hele er i gang. SERIEÅPNING. Det er alltid noe spesielt med serieåpningen. Selv om sesongen er igang, og vi har vært gjennom to kvalifiseringsrunder til NM, er det alltid noe spesielt med serieåpninger. Idag eksemplifisert ved at halvparten av lagene i avdelingen spilte uavgjort, og vi var det eneste laget som scoret mer enn et mål.

Seier i svak serieåpning. Skedsmo - Salangen 2 - 1

Det ble en slitekamp i serieåpningen, her illustrert ved angrepsspillerne Anthony Davies og Christoffer Blix.

FØLG OSS PÅ FACEBOOKSIDEN: SKEDSMO FK A-LAG

.

Som en del av ett tett trenerteam er dette noe man føler på de siste minuttene før kamp. Er gutta nervøse, er de FOR spente eller er de FOR rolige. Trenger de litt ekstra pep-talk, eller vil de helst at du holder kjeft. I Skedsmo er gutta flinke til å selv finne denne balansen. Vi trenere kan konsentrere oss om fokusområdene for akkurat denne matchen, samt gjennomgå og repetere strukturen vi trener på dag ut og dag inn. Idag var gutta på fra start. Tok tak i kampen med det samme og lot motstanderne fra nord få løpe ut stivheten etter den lange flyturen. Hurtige vendinger, mye bevegelse og presist pasningsspill. Tilslutt resulterer det i mål, etter et vidunderlig samarbeid fra en Kristoffer til en annen. Målscorer Christoffer Blix referer det hele på følgende beskjedne måte:

- Kristoffer Langerud med et kjempeløp fra egen 16 meter til motstanderens 16 meter som spiller meg fint inn rett utenfor 16 meteren og jeg kan bare plassere den nede i lengste hjørnet.

.

Etter et glimrende åpningskvarter faller det hele fra strålende til begredelig. Bevegelsene stopper, kommunikasjonen svikter, tempoet dempes av for mange touch og dårlige taktiske valg. Det er stadig vi som har ballen mest, men resten av omgangen utvikler seg mer til en stillingskrig på midten der sjansene og underholdningen glimrer med sitt fravær. I omgangens siste spilleminutt blir det helsvart. Jeg siterer keeperkjempen Emil Fiskvik:

- Vi styrer på en måte matchen, men tråkker ikke ordentlig til i duellene og skaper for lite offensivt. Utover i omgangen blir vi til tider litt utålmodige og i stedet for å angripe som lag forsøker vi å angripe en og en. Målet imot kommer etter en dødball, hvor gutta forsøker å sette linja høyt. Ingen følger inn og alle roper offside. En Salangen-spiller får stå helt alene på 6 m og styre ballen i mål med hodet.

.

Andre omgang fortsetter i samme spor. Selv om vi kontrollerer kampen blir det noe tamt og uforløst, og svært få sjanser begge veier. Den første ordentlig store sjansen får el capitano Simen Rustadbakken, på et indirekte frispark etter tilbakespill til keeper. Målet er fullt av folk, men Simen har øye for ledige hull og sikter seg ut et helt oppe i nettaket. Med yttersiden av høyrefoten curler han den opp, men dessverre stryker den oversiden av tverrliggeren og går over.

Uttelling skulle det derimot bli etter 58 minutter. Målscorer Mergim Shurdiqi beskriver det hele slik:

- Et meget godt innlegg fra Jesper på høyrekanten. Jeg får stå alene og føler jeg har mer en god nok tid til å få et godt treff! Med et så godt legg er det vanskelig å bomme.

Det skal sies at også Mergim er av den beskjedne sorten, og vår egen Twitterkonto beskriver målet slik:

- 2-1 ved Mergim. Velger å kline til på volley fra 10 meter. Ble vel hull i nettet. Assist, Kornbakk.

.

Og slik kunne det hele ebbet ut. For det ender jo 2-1 til oss, og det blir ingen flere mål i kampen. Men på overtid kunne fort de tre poengene røket, da Salangen får alle sjansers mor. En misforståelse i forsvaret gjør at Salangens spiss får løpe helt alene gjennom, og runder keeper. Midtstopperne jobber knallhardt hjem, og det er nok dette som stresser spissen deres nok til å skyte over på det relativt åpne målet. Dermed tar vi med oss de tre viktige poengene, og vi kan avslutte referatet der vi startet. Det ER spesielt med serieåpning, og det eneste som teller er å komme ut av den med seier!

Lagoppstilling:

Emil Fiskvik,

Arber Krasniqi - Nikolai Bjurholt - Kristoffer Langerud - Erik Torud,

Jesper Kornbakk - Simen Rustadbakken - Christoffer Blix - Lars Jørgen Mork - Afrim Thaqi,

Mergim Shurdiqi

Benyttede innbyttere: